Dumbox kadaverboxen

Dumbox kadaverboxen zijn perfect geschikt voor het opslaan van kadavers en dierlijk afval, los, in tonnen of containers. Probleemloos wordt een temperatuur van 2°C bereikt. Door een goede afdichting en koeling worden geur- en insectenhinder heel sterk beperkt. Alle opengaande delen zijn voorzien van een degelijke afsluitende dichting. De CFK-vrije koelunit, met extra grote condensator, rotatieve compressor en elektronische thermostaat zorgen voor een optimaal rendement te garanderen. Dumbox biedt 2 varianten aan: Dumbox in polyester of met sandwichpanelen. Beiden leverbaar in 2 breedtes: 160 cm en 200 cm binnenin. De lengte breidt uit per 40 cm. De koelbatterij met RVS is resistent tegen de vrijkomende ammoniakgassen van de kadavers.

Dumbox kadaverbox – polyester
Dumbox kadaverbox – sandwichpanelen

OPTIES

Uitrijwagen op railsysteem

Met een uitrijwagen plaatst u probleemloos kadavers of tonnen in de box. Met een vergrendelpunt binnen en buiten stopt de wagen automatisch als hij volledig binnen of buiten de box loopt. Bovendien loopt de wagen zeer licht door het gebruik van gietijzeren spoorkranswielen.

Deurverwarming

Vermijd het dichtvriezen van de deur met een verwarmingsweerstand in de afdichtingrubber rond de deur. Deze wordt thermostatisch aan- en uitgeschakeld bij het vriespunt. Met een spanning van 24 V via een scheidingstransfo wordt ieder elektrocutiegevaar ontweken.

Vulluik

Eén of meerdere inwerpluiken kunnen geïnstalleerd worden op de bovenkant van de box. Met een nuttige opening van 450×450 mm, hoef je niet telkens de box te openen en de wagen naar buiten te trekken. De koude lucht blijven beneden in de box, dus minder verbruik van energie.

Levering

1/ pakket: Panelen worden los geleverd op een pallet en het deursysteem is praktisch helemaal gemonteerd. De klant bouwt de box zelf alsook het opkitten wordt door de klant uitgevoerd. Wordt geleverd met beschrijvende handleiding.

2/ Gemonteerd: De klant kit enkel de box af op de betonvloer, hangt de koelunit op zijn plaats en sluit de deurschakelaar aan. Heftruck of verreiker is noodzakelijk om de box ter plaatse te brengen.

Wij staan u graag bij met onze expertise en advies!

 

Troeven

  • Afmetingen vrij te kiezen volgens toepassing
  • Eenvoudig te reinigen door de gladde panelen
  • Keuze uit verschillende uitvoeringen/ kwaliteit volgens budget klant
  • keuze uit model met één of twee deuren
  • Dumbox deur staat boven de box in open stand (gepatenteerd) dus minder kans op schade
  • Box wordt gemonteerd op beton dus is luchtdicht naar de bodem toe

Dumbox koelunits

De koelunits worden door ons geproduceerd in ons atelier in Ardooie, en om de kwaliteit te benadrukken geven wij 3 jaar garantie. Na de garantieperiode kan u uiteraard bij onze hersteldienst terecht.

Coolmax opbouwunit met volumes tot 5, 10 en 20 kubieke meter
Dumbox aanhangunit met volumes tot 10 en 20 kubieke meter